Våffeldagen
Tänk att det redan är 25:e mars! Tiden rusar på här och snart hoppas jag kunna sitta ute och dricka mitt förmiddagskaffe. Är i stort behov av sol, värme och D-vitamin. Hade varit trevligt att ha en annan ansiktisfärg än ljusgrå också, ha ha.
Jag fjäskade lite för familjen idag och bjöd på våffelfrukost.

Själva våfflorna hann jag inte ta bild på, de försvann alldeles för snabbt, så här kommer en äldre bild:

Vi gör alltid egen smet och alltid efter det här receptet (som jag presenterat tidigare):
Du behöver:
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk socker
- 1 tsk bakpulver
- 75 gram smör (smält)
- 2,5 dl fil
- 1 ägg
Gör så här:
- Vispa ihop smör, ägg och fil i en bunke
- Rör ihop mjöl, socker och bakpulver i en annan bunke
- Tillsätt äggvispet till mjölblandningen, ta lite i taget för att undvika klumpar
- Låt stå med våffeljärnet blir varm
- Färdigt att gräddas! (Blir ca 8 våfflor)
Vi brukar oftast ha grädde, sylt eller lönnsirap till, men man kan också göra dem matigare genom att skippa sockret i smeten och servera med rökt lax och avokado. Fruktsallad och grekisk yoghurt är också riktigt smaskigt att ha på.
Hursom, så blev det en mysig start på veckan.
Ha en bra våffeldag!