Matplats

Som den inredningsnörd jag är, så sitter jag konstant och letar inspiration, både i tidningar och på nätet. Matplats är något som jag själv tycker är lite svårt att få till. Helst hade jag ju velat ha en matsal, så möblerna inte behövde samsas i vardagsrummet. Men, det är svårt att bygga ut en lägenhet, så jag tjuvkikar på vad andra gjort istället och samlar idéer ifall det dyker upp ett matrum någon gång i framtiden.
 
Det här till exempel, så mysigt! Mjukt, varmt och ombonat i enkla och rena färger utan att det blir sterilt. Ja tack! (gärna hunden också)
Bildresultat för cosy dining room
 
Det här funkar också:
 
Bildresultat för cosy dining room
 
Gillar stoppade stolar, så kan man sitta kvar läääänge.
 
Eller varför inte den här:
Bildresultat för cosy dining room
Tror jag får sätta upp en öppen spis på matsalsönskelistan också...
 
Bilder från Pinterest
 

Surdegar

Varför är det alltid så att vissa saker bara inte blir klara? Jag har flyttat ganska många gånger och i de allra flesta fall gör jag iordning det sista så det ska vara fint till visningarna. Men det är väl lite onödigt att det ska vara som finast när man ska flytta därifrån? Så därför bestämde vi oss för att ta tag i de här surdegarna medan vi fortfarande bor här, så vi får glädje av dem också.
 
Överst på surdegslistan stod ordning i klädkammare och förråd. Vi har under de år vi bott här rensat lite någon gång, men mest fyllt på med allt möjligt tills klädkammaren såg ut såhär:
 
Seriöst! Det går ju inte ens att gå in i den längre, hur tänkte vi nu?!
 
Vi hade enligt samma princip fyllt upp förrådet med "bra-att-ha-grejor" och diverse skräp:
och jag kallar mig själv strukturerad... falsk marknadsföring är vad det är!
Så, vi tog oss samman och röjde. Trasigt? - Ut! Inte använt på 2 år? -ut! Maken satte sig och sorterade verktyg, skruvar, spik och krokar och sparade bara det vi behöver till husbehov i förrådet. De stora verktygslådorna åkte ner i källaren. Blomkrukor och annat som vi inte kommer att använda hamnade hos Myrorna och skräp på tippen. Vi röjde också i klädkammaren efter samma princip och det blev 4 papperskassar kläder som gick till Myrorna, vilka även förärades 4 (!!) par skridskor som barnen vuxit ur. Undrar just vem jag sparade dem till, en framtida hund kanske?
 
Hursom, utan att ha spenderat en krona ser klädkammaren numer ut såhär:
Mattan hade vi liggandes i, just det, klädkammaren, (under alla hyllor)
Och nu går det att komma åt de jackor och rockar vi inte får plats med i hallen
Förrådet ser ut såhär:
 

Här behöver vi också någon matta att ha på golvet, det är rätt kallt. (och tråkigt) Vi behöver också en fiffig lösning för alla rullarna med presentpapper, tänker mig något åt det här hållet:
Bildresultat för förvaring presentpapper
Bild: Keep it smpl 
 
Vi rensade också i det blå skåpet (till vänster på bilderna), så nu är det såhär fint:

Sådana här projekt är ju inte jätteroliga när man håller på, men det känns riktigt bra efteråt! Tror jag ska ta tag i de andra surdegarna också, så kommer vi aldrig att vilja flytta sedan.
 
Ha en trevlig kväll!

Is är vackert

Det blev ingen skog den här helgen, vi ägnade åt andra roligheter istället. (kika in på bloggen imorgon, så får ni se vad :) )
 
Förra helgen var vi däremot uppe i två härliga dagar. Lördagen var solig och vacker och det var mest grönt och blått ute.
 
Underbart med blå himmel!
Det var lite fruset inne i skogen där inte solen kommer åt att tina upp under dagarna.
Det finns en gammal lada/maskinförråd som vi passerar på standardrundan, där taket är riktigt vackert, och ser ut som ett lapptäcke med alla mina favoritfärger. (blått, blågrått osv. är inte så sprudlande i mina färval ha ha)
På vägen hem var solen på väg ned och det låg dimslöjor över sjön, har bara sett älvdans på tidiga morgnar förut.

När vi kom ut nästa morgon såg det istället ut såhär:
 
Gråmulet med snöfnyk. Det blågröna blev istället grågrönt. Vackert, men kyligare.
Spindelväven hängde som fina smycketrådar
Efter den promenaden fick vi värma oss med té framför öppna spisen.
Hoppas att vi kommer upp nästa helg, jag får nog allför svår abstinens annars.
 
Önskar er en fortsatt trevlig söndag!
 
Visa fler inlägg