Små framsteg - vår tvättstuga

När vi bodde i lägenheten så gick jag och smådrömde om en tvättstuga. Lite tramsigt kanske, men har man två barn med skolgympa och träningar plus allt annat som ska tvättas, så är det väldigt skönt att samla allt i ett eget rum.
 
Vi har inte gjort någon stor renovering här, utan målat tak och väggar, samt bytt handtag på skåpen. Det gjorde mycket för helhetsintrycket, vilket även gardinen och planschen bättrade på.
 
Som allt annat så är inte heller det här rummet helt färdigt. Vi saknar krokar till jackor, skoställ och bra sortering för återvinning.
 
Men, ibland får man vara nöjd med hur långt man har kommit och inte bara fokusera på vad som inte är klart.
 
Just nu ser det alltså ut såhär när man kommer in från köket:
 
Planschen med tvättråd kommer från Bluebox, tyckte den var rätt kul. (Och så hoppas jag på att barnen studerar den noga och börjar tvätta alla sina kläder själva)
Poster - Tvättråd
Bild: Bluebox.se
Det är bra med en rejäl arbetsbänk när det ska vikas tvätt eller fläckbehandlas, eller sorteras papper till återvinningen. Och det bästa av allt är dörren som man kan stänga när det blir rörigt.
 
Önskar er en fortsatt trevlig tisdag!
 
 

Fin förvaring till småpryttlar

Ibland vet jag inte om jag ska förundras eller förfasas över hur många smågrejer som dyker upp överallt. Här hemma rör det sig om hörlurar, barbieskor, barbieväskor, suddisar, små pennor, gem, hårspännen, hårsnoddar, klistermärken, gnuggisar... och det tar aldrig slut.
 
Om det finns fler än jag som har en oöverskådlig mängd pryttlar som ligger och dräller, så kommer här lite tips på fina förvaringsaskar att gömma nämnda röra i. (Syns inte = finns inte)
 
Bild: Lagerhaus
Den här fina minibyrån från Lagerhaus hade passat perfekt på sonens rum. Där kan han stoppa ner sina hörlurar och sudd och kanske t o m gömma lite godis.
 
Själv hade jag gärna haft de här fina runda askarna med Elsa Beskow-motiv inne på kontoret:
 
Bild: Designhouse Stockholm
Här kan man förvara paljetter, band och annan dekoration som behövs när man pysslar med kort och presentinslagning.
 
För dotterns barbiesaker och hårband behövs några fler askar, så det blir lättare att sortera vid städning. Jag hittade de här fina hos Countrystyle.se.
 
Bild: Countrystyle.se
Jag gillar den enhetliga färgskalan och de varierande mönstren, blir prydligt och mysigt på samma gång.
 
När jag nu snart har lite mer tid att pyssla, så funderar jag på om jag skulle köpa några vita askar från Panduro, då kan jag ju själv bestämma färg och mönster. Decoupage är rätt avkopplande och så syns det att man har gjort något.
 

Bild: Panduro.se
 
Nu ska jag ut och samla kottar till höstens pysselprojekt. Så snart behöver jag nog en ask till dem också.
 
 
 

Önskelista

Måste faktiskt erkänna att jag har lite svårt att släppa vissa delar av inredningen från Espresso House. Jag hade mer än gärna haft en stor fin (helst lättskött) växt bredvid vårt vitrinskåp i vardagsrummet.
 
Den här från Plantagen hade passat perfekt:
 
Bild: Plantagen.se
Nu ska gå ut och sniffa på lite barrträd. Korkek? Bha! Tacka vet jag svensk fur. Fast de är tyvärr för stora för att ha inomhus...
 
Trevlig lördag!