Städschema

Jag trivs bäst när det är ordning och reda, har lättare att slappna av då. Men jag tycker det är svårt att få tiden att räcka till, det är ju så mycket annat jag vill hinna med också. Sen är jag ju inte typen som kan leva med kaos, bara för att annat är roligare. Men hur gör man då för att få vardagen att gå ihop? Dygnet har ju bara 24 timmar.
 
Ett sätt är ju att ta in hjälp, vilket jag gjort i omgångar. Hittills är det bara en städfirma som var värda namnet, andra gånger betalade jag för något jag gör bättre själv. Så just nu håller jag på att testa ett städschema, med vissa punkter varje dag, för att det inte ska kännas så betungande. Jag är inte helt nöjd ännu, det behöver slipas lite till, men just nu ser det ut såhär:
 
Måndag:
  • Byta sängkläder och handdukar
  • Slänga skräp (papper, glas etc)
  • Plocka undan
Tisdag:
  • Dammsuga
  • Våttorka golv (om nödvändigt - ex hall och kök)
Onsdag
  • Dammtorka
Torsdag
  • Städa badrummet
Fredag och Lördag
  • LEDIG
Söndag
  • Snabbstäda badrum (om nödvändigt)
 
Fördelen är som sagt att man gör lite varje dag, istället för att köra ett race under helgen. Detta betyder att jag har tid att vara ute i skogen och fotografera sådant här:
 
Och det är ju rätt så trevligt.
Något annat som är bra med att göra lite varje dag är att det aldrig blir riktigt rörigt. Nackdelen är då att det heller aldrig är perfekt nystädat och iordninggjort, utan ser ut såhär:
 
Vilket är helt ok, men jag får ju aldrig den där härliga känslan när allt ligger på rätt plats och det är rent. (samtidigt)
Men, jag får prova mig fram och se om detta är det som funkar bäst, eller om någon annan kanske har några bra tips?
 
Trevlig kväll!
 
 

Önskelista

Idag går jag tillbaka till en barndomsdröm och fantiserar om en himmelsäng...
 
Den här hade jag inte tackat nej till:Bildresultat för four poster bed with curtains

Veckans boktips

Den här veckan vill jag tipsa om en bok som jag läste för många år sedan. Det är "Huset vid Peachtree Road" av Anne Rivers Siddons. Jag var Au-Pair i Atlanta som 19-åring och tyckte senare att det var spännande att läsa en bok som utspelar sig på platser där jag varit.
 
Boken handlar då om Sheppard Gibbs Bondurant III, eller Gibby som han kallas. Han växer upp i en av Atlantas förmögnaste familjer i det priviligerade området Buckhead. Vi får följa hans uppväxt från att han som sjuåring välkomnar sin kusin i familjen, då hennes far lämnat sin familj. Gibbys relation till sin kusin Lucy är stark och destruktiv, men samtidigt livsviktig för honom.
 
Det här är ett klassiskt familjeepos, med glädje, sorg, förvecklingar och värme.
 
 
För att förstärka nostalgin, vill jag gärna ha amerikanskt godis till.
Trevlig läsning!
 
0 kommentarer
publicerat i böcker
Taggar: Anne Rivers Siddons, Atlanta, Huset vid Peachtree Road, boktips
Visa fler inlägg