Små goda mandelskorpor

Här har det varit blandat sol, regn och snöslask de senaste dagarna, så det går åt rätt mycket té just nu. Så för att bättra på humöret hos hela familjen så har jag bakat lite goda mandelskorpor, de har en strykande åtgång, så jag fick skynda mig att fotografera dem.
 
 
Receptet kommer från "100 bullar, kakor och tårtor" från Allt om Mat. Jag vill gärna tipsa om boken också, här finns massor av godsaker.
 
Du behöver:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g sötmandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.Tillsätt den hackade mandeln och mjölet, blandat med bakpulver. Blanda väl.
  2. Klicka ut degen på plåt, täckt med bakplåtspapper, i 3 längder, c:a 30 cm långa och 3 cm breda.
  3. Grädda längderna i mitten av ugnen c:a 10 min. Stäng av ugnen. Låt längderna svalna på plåten, skär dem sedan på snedden i 2 cm breda bitar. Sära bitarna och låt skorporna torka i ugnens eftervärme. (2-3 timmar)
Förvaras i burk med tättslutande lock. Ev även med lås på...
 
 
Smaklig spis!
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: Allt om mat, fika, hembakt, husmorssysslor, recept, skorpor, småkakor