Löjligt goda havrekakor
Kommer ni ihåg det Vänner-avsnitt när Phoebe ska berätta för Rachel att Paolo har flirtat med henne? Där hon, för att bevisa att hon aldrig ljuger, har bakat världens godaste havrekakor? Jag är rätt säker på att de här kakorna skulle kunna mäta sig med dem, de är löjligt goda! Dessutom är de väldigt enkla att göra, så det är nästan synd att låta bli.

Du behöver:
- 300 g rumsvarmt smör
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl havregryn
- 2 dl russin
- 1,5 tsk bikarbonat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa socker och smör pösigt, blanda i övriga ingredienser
- Rulla degen till små bollar ( ungefär i storlek med chokladbollar) och lägg dem glest på en bakplåtspappersklädd plåt. Räkna med c:a 16 kakor per plåt. (3 plåtar)
- Grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter
- Låt svalna på galler
Om du vill så går det bra att utesluta russinen, jag har själv familjemedlemmar som helst slipper dem. För att kompromissa så kör jag hälften av kakorna utan russin och när de är fixade så blandar jag i 1 dl russin i resten av degen.
De går alldeles utmärkt att frysa, vilket är tur när man gör en så pass stor sats. Annars skulle man ju behöva äta upp alla på en gång...

Smaklig spis!