Recept på Cheesecake - no bake
Idag tänkte jag dela med mig av mitt recept på cheesecake. Det här receptet kommer ursprungligen från min mormor, men hon kallade det "engelsk ostkaka". Den är lätt att göra och du behöver ingen ugn, bara ett par timmar i frysen. Med andra ord så passar den perfekt nu till påsk, då den blir en sval och fräsch avslutning på påsklunchen eller middagen.
Du behöver:
- 3 ägg (delas i vitor och gulor)
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl strösocker
- 63 g Philadelphiaost (de gamla små paketen innehöll precis så mycket)
- rivet skal av 1/2 citron
- 8 digestivekex
Gör så här:
- Smula digestivekexen i en springform (löstagbar botten)
- Vispa äggvitorna till hårt skum
- Vispa grädden och vaniljsockret så det blir fast (annan skål)
- I en tredje skål: Rör ihop äggulor, socker, citronskal och Philadelphiaost
- Blanda grädden och ostsmeten
- Vänd försiktigt ner vitorna i smeten, den ska kännas lätt och pösig
- Häll smeten i formen, täck med plastfolie eller en tallrik
- Ställ i frysen 4-5 timmar
- Ta fram cheesecaken något före servering så den hinner mjukna lite. Dekorera med frukt eller bär

Enkelt, fräscht och gott. Här med mango och blåbär.
Smaklig spis!