Veckans recept - knäckebröd

Idag tipsar jag om det godaste jag vet - nämligen hemmagjort fröknäcke. Passar perfekt som snacks efter en varm dag på stranden, eller efter en lång arbetsdag. 
 
Receptet är hämtat från "Lindas matbröd" av Linda Andersson. En helt fantastisk bakbok med flera läckra recept. Köp den!
 
Du behöver:
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 krm salt
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 2 3/4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • Flingsalt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Koka upp vattnet och blanda ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg. 
  3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper ca 30×40 cm. Dra bort det övre pappret och strö över flingsalt.
  4. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna eventuellt till kanterna på degen.
  5. Grädda brödet mitt i ugnen ca 1 timme. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat. 
 
Blir ungefär hur gott som helst!
 
Smaklig spis.
 
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: Fröknäcke, Snacks, enkla recept, hembakt, hemlagat, knäckebröd