Veckans boktips

Här kommer lite boktips för semesterläsning. Alla dessa böcker passar utmärkt att läsa i soffan, i sängen, på balkongen, i hängmattan, på flygplatsen, i flygbussen, på hotellet, under ett träd...  I en av böckerna ges dessutom tips på hur man läser bäst på olika platser. Vad sägs exempelvis om läsplatta i badkaret där man swipar med näsan? :)
 
Jag har tipsat om Jenny Colgan tidigare och nu under vår semester passade jag på att läsa tre böcker till. De handlar allihop om att finna sig själv, vem man egentligen är och var man bör bo. Colgan själv har nyligen flyttat tillbaka till Skottland, vilket speglas i både "Little Shop of Happy Ever After" och "The Summer Seaside Kitchen".
 
Bilder: Adlibris och ICA
 
I "Summer at Little Beach Street Bakery" återvänder vi till Cornwall och Polly som nu står inför nya utmaningar när bageriet tas över av någon som inte riktigt ser tjusningen i hembakt bröd. (Om det nu finns någon sådan, men, allt är tillåtet i fiction) .
i "The Little Shop of Happy Ever After" följer vi Nina som blir arbetslös när biblioteket stänger och istället bestämmer sig för att öppna en bokhandel i en gammal skåpbil. Varning för mysrys! Vill också ha en liten bokhandel... med gamla böcker i utmärkt skick, sittpuffar, ljussslingor...
 
I "The Summer Seaside Kitchen" följer vi Flora som återvänder till Mure (påhittad ö) för att hjälpa en av advokatbyråns klienter. Väl hemma på familjens farm hittar hon sin mors receptbok och börjar laga mat igen och minnen blandas med nya upptäckter.
 
Som alltid så blir man lite hungrig när man läser dessa böcker, det är därför bra att ha lite god choklad till hands. Prova gärna Ekorrens ekologiska, riktigt god och väldigt söta förpackningar.
 
Trevlig läsning!