Sommarhus - före och efter

Urr burr, det är kallt i Skåne idag!
 
Men jag föredrar sol och frost mot blött och grått, så här klagas inte.
 
Idag tänkte jag visa vad jag (vi) pysslat med det senaste halvåret. Vi köpte ju ett sommarhus i Danmark, närmare bestämt på Jylland, tidigare i år och även om det var möblerat så var det ju inte riktigt vår stil... Och det kan man ju leva med ett tag. Om det åtminstone är i okej skick. Och någorlunda bekvämt. Det visade sig dock rätt snabbt att matstolarna knappt gick att sitta på, det var i så usel kvalitet att vi kunde vika (!) ihop dem när det blev dags för transport till tippen. Och jag är inte Hulken.
 
När vi övertog huset såg stora rummet ut såhär:
 
'
Som ni ser så är det ljust och fin takhöjd, men väldigt opersonligt och kalt.
Nu ser det istället ut såhär:
 
 
Vi har då köpt in matbord, stolar, soffa och soffbord från IKEA. Även vägghyllorna kommer därifrån. De omgjorda fotogenlamporna och den fina skänken hittade vi i en lokal loppisbutik. Eftersom huset ligger så nära havet så blir det enkelt att köra lite marint tema. Segelbåten och snäckorna är också loppisfynd.
 
Vi tänker ju använda detta året om, så för oss var det självklart att mjuka upp intrycket lite med löpare, stolsdynor, plädar och mjuka kuddar. Sen må kaminen se liten ut, men den är ruggigt effektiv! Riktigt bra att ha här under blåsiga höst- och vinterdagar.
 
Om vi ska kika närmare på soffhörnan, så såg den ut såhär innan:
 
Som sagt, helt funktionell, men sabla obekväm och inte ett dugg mysig. 
 
Vi köpte som sagt en hörnsoffa från IKEA, valet föll på "Norsborg", mjuk och bekväm utan att vara för pösig. (och den passade preciiiis innan dörrkarmen, phu!)
 
Här kan man lätt knöka in sig alla 5. Kuddarna och mattan är från Jotex, förutom de vita kuddarna med stjärnor som möjligtvis är ILVA? Har haft dem så länge att jag nästan glömt... De små glasljusstakarna på bordet är också loppisfynd som jag fyllt med sand och snäckor från stranden. 
 
I stora rummet finns numer också en skrivhörna, som innan såg ut såhär:
 
Vi tyckte det var bättre att samla sittplatserna på ett ställe, så vi har hörnsoffan och en karmstol för att få samma antal sittplatser som innan. Här valde vi istället att sätta ett skrivbord:
Stolen ska bytas ut... håller på att måla om en gammal fin som ska hit istället.
 
För att den/dem som sover i alkoven inte ska känna att de ligger mitt i rummet har vi satt upp draperier. Så nu blir det mer som en mysig liten koja.
 
Här finns också två sovrum och ett loft, utan några bra "förebilder", men såhär ser de iaf ut nu:
 
 
 
 
Det finns fortfarande saker kvar att göra, egentligen vill jag byta ut både kök och badrum, men innan jag vunnit på Triss så blir det "bara" småförändringar där. 
 
Med nya möbler, lampor. textilier och diverse småprylar så har vi fått till ett hus som vi trivs i allihop. Just nu ser jag väldigt mycket fram emot att få pynta det inför jul! Har en massa bra idéer som jag ska försöka sälja in...
 
Så medan jag filar på min "sales pitch" så får ni ha en fortsatt trevlig onsdag!
 
0 kommentarer publicerat i Inredning
Taggar: IKEA, fritidshus, före och efter, hygge, inredning, inredningsinspiration, matplats, mysigt vardagsrum, sommarhus, sovrum