Recension av Knorrs middags-kit"
Det här inlägget sker i samarbete med Knorrs middags-kit.
 
Jag har nu testat ytterligare två av Knorrs middags-kit, nämligen "Mexican Enchiladas" och "Indian Tikka Masala".
 
Först ut var Mexican Enchiladas som jag gjorde igår till lunch. Barnen hade studiedag och var hemma, så det passade bra att använda dem som testpanel.
 
Alla kryddor finns redan i paketet, så det är inte så mycket extra som behöver köpas till, förutom kyckling och grönsaker. För att underlätta vad man behöver komplettera med, så står allt på framsidan = ingen risk att man glömmer något.
Tillagningen gick snabbt, lite pilligt att få ut marinaden ur påsen, annars inga konstigheter.
 
Jag och barnen åt enchiladas till lunch, så jag passade på att fråga dem vad de tyckte också. Sonen tyckte dippen var godast, men gillade även själva rätten och tyckte absolut att vi kunde göra detta igen. (fast helst utan paprika då)
Dottern tyckte att det var gott, men skippar gärna paprikan hon också. Båda två tyckte vi skulle ha morots- och gurkstavar till nästa gång, så de får mer dipp...
 
Själv tycker jag att det var bra smak utan att vara för starkt och att paprikan satte extra piff på det hela. Mängden passar nog 2-3 personer om det är middag och räcker till 4 personer om det är lunch.
Idag testade jag Indian Tikka Masala. Samma princip här, enkelt att fixa inköpen, tydliga instruktioner och i det hela enkelt och smidigt att laga.
När jag gör det här nästa gång så kommer jag däremot att skära kycklingen och löken innan jag sätter på riset, så blir allt färdigt samtidigt.
Den här rätten har mjuk och fin smak, passade dock inte mina barn alls. Jag tycker själv att det var riktigt gott med kryddat ris, tror jag ska piffa upp riset till andra maträtter också i fortsättningen.
Summa kardemumma, detta är lättlagade rätter som passar utmärkt om man inte är så van vid matlagning, eller om man helt enkelt tycker om göra det lite enklare ibland, så man får tid för annat.
Visa fler inlägg