Våffelrecept

Nu på lördag är det våffeldagen. Jag kommer själv att bjuda på våffelfrukost, då jag är löjligt förtjust i just våfflor.

 
De godaste våfflorna gör man på egen smet, mitt favoritrecept kommer ursprungligen från Jonas Borsséns bok "Frukost och Brunch". (Suverän bok i övrigt)
 
Du behöver:
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 gram smör (smält)
  • 2,5 dl fil
  • 1 ägg
Gör såhär:
  1. Vispa ihop smör, ägg och fil i en bunke
  2. Rör ihop mjöl, socker och bakpulver i en annan bunke
  3. Tillsätt äggvispet till mjölblandningen, ta lite i taget för att undvika klumpar
  4. Låt stå med våffeljärnet blir varm
  5. Färdigt att gräddas! (Blir ca 8 våfflor)
Vi har provat en massa olika tillbehör till dessa, vispad grädde, kardemumma, kanel, socker, sirap, banan, fruktsallad, sylt... går att variera i oändlighet.

Smaklig spis!