Våffelrecept
Nu på lördag är det våffeldagen. Jag kommer själv att bjuda på våffelfrukost, då jag är löjligt förtjust i just våfflor.
De godaste våfflorna gör man på egen smet, mitt favoritrecept kommer ursprungligen från Jonas Borsséns bok "Frukost och Brunch". (Suverän bok i övrigt)
Du behöver:
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk socker
- 1 tsk bakpulver
- 75 gram smör (smält)
- 2,5 dl fil
- 1 ägg
Gör såhär:
- Vispa ihop smör, ägg och fil i en bunke
- Rör ihop mjöl, socker och bakpulver i en annan bunke
- Tillsätt äggvispet till mjölblandningen, ta lite i taget för att undvika klumpar
- Låt stå med våffeljärnet blir varm
- Färdigt att gräddas! (Blir ca 8 våfflor)
Vi har provat en massa olika tillbehör till dessa, vispad grädde, kardemumma, kanel, socker, sirap, banan, fruktsallad, sylt... går att variera i oändlighet.

Smaklig spis!