Sockerkaka med vaniljkräm
Den här kakan är en klar favorit hemma hos oss. Den är lätt att göra och smaker himmelskt, rätt bra kombination!
Du behöver:
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 3/4 dl kokande vatten
- 100 g smör
- 3/4 dl mjölk
- 3 msk vaniljsocker
- florsocker till garnering
Gör så här:
- Smörj och bröa en form (gärna rund med avtagbara kanter)
- Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt
- Blanda vetemjöl och bakpulver noga
- Blanda i mjölet i äggvispet
- Tillsätt det kokande vattnet och rör om
- Häll smeten i formen och grädda i 175 grader varm ugn, långt ner, i 30 minuter. Känns kakan fortfarande kladdig i mitten då, så lägg till ett par minuter.
- Låt kakan svalna
- Smält smör på låg värme i en kastrull
- Tillsätt mjölk och vaniljsocker och låt blandningen småputtra i 10 minuter, rör om med jämna mellanrum. Den är färdig när den känns lite tjock.
- Låt svalna
- Dela kakan i två delar och bred vaniljkrämen/smeten på den undre delen.
- Lägg på överdelen och sikta florsocker över
- Njut!
