Från barn- till tonårsrum

 
 
När vi flyttade in i huset sommaren 2017 var barnen 10 och 12 år gamla. Nu är de 12 och 13 (snart 14) och den åldersskillnaden är på vissa sätt enorm. Det händer så mycket med barn (ungdomar?) i den här åldern att jag knappt hänger med.
 
Därför blev de rum vi gjorde iordning direkt när vi flyttade in lite förlegade. Eftersom mini-makeovers är bland det roligaste jag vet, så gjorde vi en rockad här under jullovet. 
 
Om vi börjar med sonens rum, så såg det ut såhär direkt efter inflyttning:
 
 
Stooort skrivbord med plats för dator och läxläsning och hyllor för böcker och diverse småsaker. 
 
Nu är datorn utbytt mot ett PS4 och de flesta läxor görs på skolans Chromebook, så skrivbordet tog onödigt stor plats. Plus att sonen gärna vill ha en hörna som han kunde "chilla" i. Så, då flyttade vi in TV:n och bänken från trapphallen ihop med schäslongen som egentligen inte användes. Då ser det istället ut såhär:
 
Vi köpte extra kuddar och lade till, så det blir mer soffkänsla. Ett brickbord från ILVA har plats för fjärrkontroller, lite ljus samt glas och snacks. Den stora saccosäcken är kvar sedan innan, och kan användas av kompisar som extra sittplats. 
Vid sängen har vi inte gjort så stora förändringar, utan hängt upp en ljusslinga och köpt en ny (enorm) kudde från Jysk. (70*100 cm)
Det stora skrivbordet har vi flyttat ut i trapphallen/allrummet där det ska fungera som extra kontors-/pysselplats för mig. Återkommer med bilder därifrån när det är mer färdigt.
 
I dotterns rum startade vi med detta:
Ett något mindre skrivbord för pyssel och läxor. Skåpet till vänster om fönstret innehåller diverse småsaker och pynt. Som sitt-/mysplats ställde vi in en äldre fåtölj:
Eftersom M är väldigt intresserad av make-up ville hon gärna ha ett riktigt sminkbord, med spegel, belysning och plats för allt. Det vi så gjorde var att flytta skrivbordet till vänster sida fönstret och sätta upp spegel och lampor från IKEA. Pallen är från Rusta, så även den lilla pälsen ovanpå.
 
Där skrivbordet och fåtöljen stod innan ställde vi in soffan från trapphallen/allrummet. (Med vår gamla vita klädsel istället för den mörkblå). Vi kompletterade med kuddfodral från Rusta och H&M Home.
Sittpuffen fungerar dessutom som extra förvaring.
Byrån står kvar och rymmer en del av kläderna, men vi har också satt upp en klädstång för det som behöver hängas.
 Så, för en överkomlig summa och mycket bärande (det stora skrivbordet väger 1 ton) så blev det två helt nya rum. Och som en bonus så har jag fått ett eget pysselbord!
 
Tror jag ska smita upp nu och röja färdigt, så jag faktiskt kan använda det också...
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
0 kommentarer publicerat i Inredning
Taggar: barnrum, familjeliv, hemmastök, inredning, inredningsinspiration, inredningstips, mini make-over, ommöblering, tonårsrum