Stekt spätta, enkel middagsmat

Jag ska villigt erkänna att fiskrecept inte är min starka sida, det finns inte många rätter som passerar nålsögat.
 
En rätt som vi däremot gillar allihop är stekt spätta med potatis och remouladsås. Det är enkelt att göra och blir bra varje gång.
 
Jag har inga exakta mått här, men du behöver:
  • rödspättafiléer
  • mjöl
  • ägg
  • ströbröd
  • salt/peppar
Hur många filéer du behöver beror helt på hur fisktokiga ni är. Doppa filéerna i mjöl, sedan uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek filéerna i smör, 2-3 minuter på varje sida, klart!
 
Förutom potatis och remouladsås så är det fantastiskt gott med spätta på smørrebrød. 
 
Smaklig spis!
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: enkla recept, husmanskost, middagstips, spätta, vardagsmat