Tips för Halloween

Nu är det snart dags för Halloween och det kommer att vimla av små spöken, zombies och häxor på gatorna. Jag tycker egentligen att det här är en rätt kul tradition, kanske för att man får pyssla lite extra?
 
Vad ska man då bjuda de små monstren på? Istället för att ha en stor tunna godis hemma (som man själv går och tar ur hela tiden) så föreslår jag att man packar in godiset lite snyggt innan man delar ut det. (och så finns det något kvar när de kommer...)
 
Jag hittade den här idéen hos One Little project:
 
Bild: onelittleproject.com
Söta små pumpor med fyllning, ser riktigt trevligt ut!
 
Förra året så klippte vi ut döskallar och pumpor och klistrade fast på cellonfanpåsar, det blev också snyggt:

Ytterligare en variant hittar vi hos Pysselmani, jag gillar verkligen de här små gravstenarna:
Bild: Pysselmani
Och apropå gravstenar, förra året gjorde vi en kladdkaka som vi stoppade ben och gravstenar i, såg lite småläskigt ut:
 
Bilder: heavenli, Pinterest
Vi gjorde också chokladbollar, som fick ögon av godisremmar och öron av Oreos. Vill man göra en lite nyttigare variant så kan man skära upp en apelsin och stoppa blandade frukter och bär i . Hittade bilden ovan på Pinterest, tycker att det ser riktigt gott ut!
 
Sen kommer vi då till pumporna, det är krångligt och kladdigt, men himskans kul att karva pumpor. Jag har hittat några roliga förslag på Pinterest (var annars?):
 
Bilder: Pinterest
Jack Skellington och de småfulla pumporna tror jag att jag klarar av, men fängelset och Maleficent kräver nog mer tålamod än vad jag kan samla ihop, men snyggt blir det!