Överbliven skinka? Här kommer några tips!

God fortsättning!
 
Nu sitter jag och latar mig i soffan (igen) medan bonusdottern kikar på julfilm. Vi är med andra ord mitt uppe i julfirande nummer två, mycket trevligt! 
 
Vi kör fortfarande på danskt tema och har precis käkat upp både anka och frikadeller. Julskinkan tar vi på söndag, men för er som hunnit tröttna på den kommer här några tips vad ni kan använda resterna till.
 
Något som vi har lagat till de senaste bruncherna är miniomeletter: Det är bara att blanda skinka, lite bröd, någon grönsak i småformar och så på med uppvispat ägg och lite ost. Gräddas 15 min i 225 grader varm ugn - klart!
 
Ett annat förslag, som dessutom passar fint i lunchlådan, är paj. Har du dessutom lite cheddar kvar, blir det extra gott:
 
Eller vad sägs om pastagratäng:
 
Eller piroger?
 
Recept på alltihop finns i receptarkivet. Hoppas ni hittar något som passar.
 
Smaklig spis!
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: Hemmafrutips, Julskinka, Minskat matsvinn, enkel vardag, enkla recept, middagstips, recept, rester