Tips för höstlovsutflykter

1 vecka kvar, sedan är det höstlov. Igen. Någon mer än jag som tycker att tiden går lite för fort?
 
För er som bor här i södern, eller som har planer på att åka hit ner under höstlovet, kommer här lite tips på familjeaktiviteter.
 
SKÅNES DJURPARK
 
Först ut är Skånes Djurpark, belägen strax utanför Höör. (mitt i Skåne). De har öppet hela höstlovet och kör dessutom en höstspecial nu, värt ett besök! Här finns bara nordiska djur, så det går att kika på älgar, vargar, björnar, lodjur, hjortar och massa fler.
 
Förutom att kika på djuren så finns det också mysterium att lösa, pumpor att karva och marshmallows att grilla!
Prova gärna gångbanan uppe i träden, ett rätt kul sätt att ta sig runt parken, om man inte har höjdskräck då.
 
Det finns mat att köpa här, (glöm inte deras varma choklad, supergod!) men också bra ställen att äta medhavd matsäck på. Bredvid björnarna finns det mysiga tält som man kan sitta och fika i. Alltså, inte precis bredvid själva björnarna, utan bredvid deras björngrop. Kan bli en väl naturnära upplevelse annars, hi hi.
 
DEN BLÅ PLANET
 
Om ni istället beger er över sundet mot Köpenhamn kan jag rekommendera Den Blå Planet, som är Nordeuropas största akvarium. Här kan du kika på havsuttrar, hammarhajar, rockor, bläckfiskar och en massa andra fantastiska fiskar och vattendjur.
 
Bild: Den Blå Planet
Bilden ovan visar min favorit, det stora akvariet med rockor och hajar. Det ligger vid amfiteatern, så det går bra att sitta här och äta sin matsäck. Det finns mat att köpa på plats också.
 
Bild: Den Blå Planet
Den här bilden visar den gång som finns mitt i det stora akvariet, jättehäftigt! Det blir som en vandring på havets botten.
 
TIVOLI
 
En annan dansk klassisker är Tivoli, mitt i Köpenhamn. De utlovar Halloweenspecial med lagom läskig stämning, spöken och hela 20 000 (!!) pumpor, förutom de vanliga åkattraktionerna.
Bild: visitdenmark.dk
Det är dessutom lätt att ta sig hit, utan att använda bilen, bara att ta tåget till Hovebanegården som ligger precis intill.
 
Mer information om dessa utflyktmål hittar du här:
 
 
 
 
Hoppas ni får trevligt!
 
0 kommentarer publicerat i resor
Taggar: Den blå planet, Höstlov, Skånes djurpark, Tivoli, utflykt