Veckans recept - Köttfärspaj

Mer comfort food! Det här är en vardagsfavorit som funkar utmärkt att frysa och värma som lunch. Jag pratar om köttfärspaj, något som har varit återkommande på mitt middagsbord de senaste 20 åren iallafall.
 

Du behöver:

Deg: (samma som till lunchpajerna)

  • 125 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk kallt vatten
Gör så här:
  1. Nyp ihop mjöl och smör till en grynig massa
  2. Tillsätt vatten och blanda ihop till deg
  3. Ställ kallt en timme (fast så länge väntar jag aldrig...)
  4. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten
  5. Nagga med gaffel
  6. Grädda i 225 grader, mittenfalsen, i 10 minuter

Fyllning:

  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • tomatpuré
  • chilipeppar
  • salt
  • riven ost
Gör så här:
  1. Skala och hacka löken
  2. Fräs löken och tillsätt köttfärsen
  3. Bryn färsen
  4. Tillsätt bönorna (och såsen)
  5. Blanda i tomatpuré, salt och chilipeppar, tills du tycker det är lagom starkt och fylligt.
  6. Häll färsen i det förgräddade pajskalet
  7. Strö över riven ost
  8. Gräddas i 225 grader, mittfalsen, i c:a 15 minuter, eller tills osten har fått fin färg.
Servera gärna med en god grönsallad.
 
Smaklig spis!
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: comfort food, höstmat, köttfärspaj, middagstips, vardagsmat