Hemmagjorda kycklingnuggets

När mina barn var yngre och vi åt på någon av de större hamburgerkedjorna, ville de alltid ha kycklingnuggets. För att slippa tjat om att äta ute, så började vi istället göra egna nuggets. Det är väl inte direkt snabbmat när man gör det själv, rätt pilligt och kladdigt, men jag vet iallafall vad som är i.
 
 
Du behöver:
  • 100 - 150 gram kycklingfilé/person
  • ströbröd
  • ägg (brukar räcka med 1 till 4 personer)
  • salt, peppar och chilipeppar
Gör så här:
  1. Skär kycklingfiléerna i små bitar
  2. Knäck ägget i en djup tallrik
  3. Blanda ströbröd och kryddor i en annan djup tallrik
  4. Doppa kycklingen i först ägg och sedan ströbrödsblandningen
  5. Stek på medelvärme tills de är gyllenbruna utanpå och vita inuti. Vänd dem regelbundet, så paneringen blir jämnt stekt

Det går också att ugnssteka dem i 225 grader c.a 20 minuter om man vill ha en lite nyttigare variant.

Vi brukar servera dem med ugnsrostade rotsaker. Det behövs egentligen ingen sås till, eftersom paneringen gör att kycklingen håller sig saftig.

 Smaklig spis!

 

0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: Kyckling, Nuggets, hemlagad snabbmat, recept