Back to basic

Ju äldre jag blir, desto mer nostalgisk och gammalmodig blir jag. Teknikens under i all ära, men ibland saknar jag att faktiskt skriva ner saker, inte bara anteckna det i telefonen.  (Tantvarning? Absolut!)
 
Min telefon slängde sig mot en säker död i julas och helt plötsligt var jag utan min adressbok, min kalender, mina blogganteckingar och inte kan jag ett enda telefonnummer i huvudet heller längre.
 
För att se till att jag inte hamnar i denna situation igen, så köpte jag en gammal hederlig kalender som jag nu har alla kontakter och en riktigt papperskalender i. Då insåg jag också att jag har saknat att skriva på riktigt. Så nu har jag lagt till lite saker på inköpslistan, nämligen anteckningsbok, brevpapper och vykort. För visst är det trevligt att få ett handskrivet kort ibland?
 
När jag var liten så skickade jag alltid vykort till mina kompisar, vi samlade på dem för att se vem som hade från mest exotiska ställen. I sommar tänkte jag återuppliva den här traditionen och skicka massor av vykort, lite roligare än bara Instragram-uppdateringar. (Kommer nog att göra sådana också, dock)
 
Nedan jag samlat lite nostalgiska pappersprodukter jag gärna skulle lägga till inköpslistan:
 
Överst till vänster har vi fina Filofaxpärmar i olika färger, med allt snyggt och prydligt samlat. I mitten till vänster har vi anteckningsböcker, i rätt storlek för handväskan, vem vet när de bra idéerna dyker upp? Längst ner till vänster har vi brevkort och kuvert. Perfekt att skriva en liten hälsning och tacka för senaste tjejmiddagen, biokvällen eller en bra pratstund.
Överst till höger har vi riktigt fint brevpapper med svenska sommarblommor på, varför inte överraska någon med ett handskrivet brev?
 
Nedanför ett fint gammalt vykort på Stockholms slott, något för samlaren?
 
Vi ses i pappershandeln!
 
Bilder från Filofax, AdNotambooks, Adlibris, Rostock.se och Tradera.
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Anteckningsbok, Brevpapper, Filofax, Tackkort, Vykort