Utflyktsmål i Skåne

En fördel med att bo i Skåne är att det finns en massa fina utflyktsmål på nära håll.
 
För ett par veckor sedan gjorde jag en dagsutflykt på Österlen ihop med min mor. Vi började med Simrishamn, en väldigt mysig liten stad med kullerstensgator och smågränder.

Uppe vid torget såldes jordgubbar, blommor och grönsaker.
 
 
Vi hittade också till "Apotekarns trädgård", urmysig gård med riktigt medelhavskänsla.
Här finns bl a inredningsbutik, med mycket fint till både inne- och utemiljöer. Gårdens Cafë och Vedugn håller också till här, vi var dessvärre för tidiga för att hinna prova en lunch, men vi åker tillbaka någon dag, för vem kan motstå en måltid i den här miljön?

Sedan fortsatte färden norrut för ett besök på Gröna butiken på Orelund, helt underbar affär med grönsaker, bröd, sylt, hemlagad ketchup och bakverk från Olof Viktors.
 
 

Efter att ha stuvat in halva affären i bagaget började vi bli lite fikasugna, så vi körde upp till Café Sågmöllan, som ligger i närheten av Kivik.

Helt underbart!
 
Fint utbud av hembakade smaskigheter, underbart inrett och väldig trevlig personal. Vi slog oss ner i solen och njöt av våfflor med riktig grädde (ingen tramsig sprutgrädde här inte) och hemlagad hallonsylt.

Suveränt gott!
 
Mätta och belåtna åkte vi sedan ner till Kivik och strosade runt ett tag. Det finns många mysiga små gränder och gulliga hus med fantastiska trädgårdar. Skulle kunna ha gått runt här hela dagen.
 
 

Sista anhalten blev så Buhres fisk. Fin butik med egna sillinläggningar, färsk fisk, ost mm. De har även uteservering som är välbesökt här under sommaren.

Allt som allt, en väldigt trevlig dag!
0 kommentarer publicerat i resor
Taggar: Buhres fisk, Cafe Sågmöllan, Kivik, Orelund, Simrishamn, Skåne, sommar, Österlen