Medelhavskryssning dag 1 och 2 - Rom

I vintras när det var mörkt och kallt och vi satt och drömde om solen, bestämde vi oss för att boka en kryssning. Efter lite letande och jämförande fastnade vi för Costa Cruises och deras kryssning i västra Medelhavet. Med utgångspunkt i Rom skulle vi sedan besöka Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Cagliari (Sardinien) och så slutligen ankomma till Rom igen.
 
Då barnen nu är 10 och 12, tyckte vi att det här verkade vara en lämplig blandning av kultur och all-inclusive. Man får åka runt och se en massa olika städer, men slipper bil och har alltid hotellet med sig.
 
DAG 1
 
Torsdagen innan midsommar var det så äntligen dags! Vi flög ner till Rom och landade runt lunch. Snacka om värmechock när vi klev ut i 34 grader och sol. Puha! Efter en snabbstopp på hotellet gav vi oss så ut i staden för att insupa atmosfären.
 
Första stoppet blev Fontana di Trevi som låg precis runt hörnet från vårt hotell.
Med tanke på värmen så var man lite sugen på att bada, det har ju svenskar gjort här förut.
Vi fortsatte vandringen till Pantheon. Otroligt imponerande att den stått där så länge.
 
 
Vidare mot Piazza Sant'Ignazio som nog är mitt favoritställe i Rom. När jag blir miljonär ska jag köpa en av lägenheterna bakom de gröna fönsterluckorna.
 

Kyrkan som ligger här också helt fantastisk. Älskar takmålningar!
 

Efter att ha svalkat oss i den vackra kyrkan, begav vi oss vidare till Emanuel-monumentet
 

Här började vi bli rätt trötta i fötterna och bestämde oss för att knata bort till restaurangen. Vi har varit där innan och visste därför att bordsbokning är nödvändig. Restaurangen heter La Carbonara och ligger på Via Panisperna 214. De öppnar klockan 19 och då brukar det vara lång kö utanför.

Inredning är enkel (man får skriva på väggarna), menyn finns endast på italienska, servicen är bra och maten är helt fantastisk! Alla servitörer kan engelska, så man kan gott fråga om man är lite osäker på vad man ska beställa. Vi valde Spaghetti a la Carbonara (så klart) och lamm med grönsaker. Helt vansinnigt gott!
 
Mätta, belåtna, varma och sömniga begav vi oss så tillbaka till hotellet och sov som stockar. Tills någon hade en spontan operakonsert utanför fönstret. Bara i Rom...
 
DAG 2

Efter en smaskig cappucinofrukost drog vi på oss sandalerna, laddade med vattenflaskor och gav oss ut i värmen igen.
 
Nu var målet Colosseum, men man passerar ju mycket trevligt på vägen.

Colosseum stod kvar, trots den helt enorma mängd av människor som passerar igenom varje dag.

Vi valde att skippa den långa kön för att kika inuti, utan gick runt utanför istället. Barnen var också rätt imponerade.

Efter att svettats här ett tag promenerade vi förbi Forum Romanum, men gick inte in. Det var helt enkelt för varmt för att strosa runt utan skugga.
 
 
 
Som sista stopp innan det var dags att ge sig ut till hamnen valde vi Piazza Navona. Har ju ändå läst lite Dan Brown. :)
 
 

Sen var det dags att åka ut till Civitavecchia och kliva ombord för att resa vidare mot Savona!
 
Imorgon berättar jag om våra stopp i Savona och Marseille.
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
0 kommentarer publicerat i resor
Taggar: Costa Cruises, Italien, Kryssning, Medelhavet, Rom, sommar