Krebinetter

När det kommer till middagar, så är det alltid bra att ha några säkra kort. Rätter med få ingredienser som går snabbt att laga och som alla gillar. Alltid.
 
Ett av mina säkra kort är en rätt med danskt ursprung, nämligen krebinetter. Det är min käre make som introducerade dem och det var kärlek vid första tuggan. Barnen älskar dem också, så de dyker upp rätt ofta i våra veckomenyer.
 
Här kommer så vårt recept:
 
Du behöver:
 
  • Fläskfärs (800 gram räcker långt till 4 personer)
  • Ägg
  • Ströbröd
  • salt och peppar till panering
  • Flingsalt att strö ovanpå
Gör så här:
  1. Dela fläskfärsen i bitar och rulla ihop till bollar (max 100 g/st, så 8-10 bollar av 800 g färs)
  2. Forma bollarna som hamburgare,  platta med lagom tjock kant
  3. Doppa dem i ägg och vänd dem i en blandning av ströbröd, salt och peppar
  4. Stek dem på medelvärme i 15-20 minuter. (de ska vara helt genomstekta)
 
Strö över lite flingsalt vid servering.
 
Vi brukar äta dem med kokt potatis och blandade grönsaker, men det funkar utmärkt med pommes frites också. Det går också bra att värma dem dagen efter, så de passar fint i lunchlådan.
 

Smaklig spis!
 
0 kommentarer publicerat i Recept
Taggar: Krebinetter, lättlagat, middagstips, recept