Sockerkaka med vaniljkräm

Den här kakan är en klar favorit hemma hos oss. Den är lätt att göra och smaker himmelskt, rätt bra kombination!
 
Du behöver:
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kokande vatten
  • 100 g smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 msk vaniljsocker
  • florsocker till garnering
Gör så här:
  1. Smörj och bröa en form (gärna rund med avtagbara kanter)
  2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver noga
  4. Blanda i mjölet i äggvispet
  5. Tillsätt det kokande vattnet och rör om
  6. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader varm ugn, långt ner, i 30 minuter. Känns kakan fortfarande kladdig i mitten då, så lägg till ett par minuter.
  7. Låt kakan svalna
  8. Smält smör på låg värme i en kastrull
  9. Tillsätt mjölk och vaniljsocker och låt blandningen småputtra i 10 minuter, rör om med jämna mellanrum. Den är färdig när den känns lite tjock.
  10. Låt svalna
  11. Dela kakan i två delar och bred vaniljkrämen/smeten på den undre delen.
  12. Lägg på överdelen och sikta florsocker över
  13. Njut!