God och enkel köttfärssås

Jag har några återkommande standardrätter som funkar i alla lägen. De är enkla att göra och alla i familjen äter dem, varje gång. (Smaken kan annars variera rätt mycket från dag till dag här)
 
En av dessa favoriträtter är spaghetti och köttfärssås. Den kan dessutom frysas in (bara såsen) eller tas med som lunch till jobbet nästa dag. Det blir aldrig några rester att slänga här.
 
Det finns lika många varianter på den här rätten som det finns hushåll i Sverige, men mitt standardrecept är det som följer:
 
Du behöver:
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 buljongtärning (kött)
  • 500 g passerade tomater
  • salt, peppar, basilika och oregano
  • smör/olja till stekning
Gör så här:
  1. Skala och hacka löken, fräs den i stekpanna tills den blivit blank
  2. Tillsätt nötfärsen, stek tills den är brun och genomstekt
  3. Häll i tomaterna, rör om
  4. Tillsätt buljongtärning, vitlök och kryddor
  5. Låt puttra medan du fixar pastan
  6. Smaka av för att se om det behövs mer kryddor
  7. Klart att serveras!
 
Smaklig spis!

Kommentera här: