Farmors goda tébröd

Min farmor Märta var helt suverän på att baka. Jag minns fika hos farmor med sju sorters kakor och så knäckflarnstårta på det, himmelskt! Dessvärre har jag inte alla hennes recept sparade, men de jag har vårdar jag ömt och idag tänkte jag dela med mig av ett recept på bröd som inte behöver jäsa. Med andra ord så går det hyfsat fort att slänga ihop.
 
Du behöver:
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl russin (kan uteslutas)
  • 1 dl brödsirap
  • 3 dl fil
  • 1 tsk bikarbonat
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  3. Blanda sirap och fil i en annan bunke
  4. Rör ihop allt (och tillsätt russin om du vill ha dem med)
  5. Smörj en avlång brödform
  6. Tryck ut degen (den är rätt lös) i formen
  7. Gräddas 40-45 minuter längst ner i ugnen. Känn med en sticka så brödet inte är degigt i mitten.
 

Låt det svalna och servera det med smör och ost till en stor kopp té. (därav namnet).
 
Smaklig spis!